Makkelijke instrumenten om te leren

Makkelijke instrumenten om te leren

Veel mensen hebben de wens om een muziekinstrument te leren bespelen, maar vinden het vaak moeilijk om te bepalen welk instrument het beste bij hen past. Gelukkig zijn er een aantal instrumenten die relatief gemakkelijk te leren zijn, zelfs voor beginners. In dit artikel zullen we een aantal van deze makkelijke instrumenten bespreken, zodat je kunt ontdekken welk instrument het beste bij jou past.

1. Ukelele

De ukelele is een klein snaarinstrument dat afkomstig is uit Hawaï. Het heeft slechts vier snaren en is daardoor gemakkelijker te leren dan bijvoorbeeld een gitaar. De akkoorden zijn eenvoudig en de ukelele heeft een vrolijke klank. Binnen korte tijd kun je al een aantal liedjes spelen en genieten van het geluid van dit leuke instrument.

2. Djembé

De djembé is een trommel die oorspronkelijk uit West-Afrika komt. Het is een percussie-instrument dat voornamelijk met de handen wordt bespeeld. De djembé heeft een eenvoudige techniek en je kunt al snel ritmes leren spelen. Het is een geweldig instrument om in groepsverband te bespelen en je kunt er diverse muziekstijlen mee spelen, van Afrikaanse tot moderne muziek.

3. Keyboard

Het keyboard is een elektronisch instrument dat veel mogelijkheden biedt voor beginners. Het heeft een ingebouwde ritmebox en diverse voorgeprogrammeerde geluiden, waardoor je al snel kunt meespelen met bekende liedjes. Het keyboard heeft een eenvoudig toetsenbord en je kunt er zowel melodieën als akkoorden op spelen. Het is een veelzijdig instrument dat geschikt is voor verschillende muziekstijlen.

4. Blokfluit

De blokfluit is een houten blaasinstrument dat vaak wordt gebruikt als eerste instrument in muzieklessen. Het heeft een eenvoudige vingerzetting en je kunt er snel melodieën op leren spelen. De blokfluit is ook een goed instrument om notenleer te leren, omdat de noten op de blokfluit overeenkomen met de noten op een muzieknotenbalk. Het is een betaalbaar instrument en ideaal voor kinderen en volwassenen die willen beginnen met muziek maken.

5. Cajón

De cajón is een percussie-instrument dat oorspronkelijk uit Peru komt. Het is een houten kist waar je op kunt zitten en drumgeluiden kunt maken door op het oppervlak te slaan. De cajón is gemakkelijk te leren en je kunt er diverse ritmes op spelen. Het is een populair instrument in de flamenco en wordt ook veel gebruikt in andere muziekstijlen.

Naast bovengenoemde instrumenten zijn er nog vele andere instrumenten die relatief gemakkelijk te leren zijn, zoals de mondharmonica, tamboerijn en bongo’s. Het belangrijkste is om een instrument te kiezen dat je aanspreekt en waar je plezier aan beleeft. Met de juiste motivatie en oefening kun je al snel mooie muziek maken, zelfs als beginner. Dus waar wacht je nog op? Kies een instrument en begin met spelen!

Plaats een reactie